ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Εφημερίδα Εβδόμη - Τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου

Εκτύπωση PDF

ellinkinimΣτο ΩΔΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ, έκλεισαν τη χρονιά ιδανικά, με τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου

Κατάμεστη ήταν το βράδυ του Σαββάτου, η "Μυροβόλος", στη συναυλία τμημάτων και τάξεων του Ωδείου

Μία σειρά μαθητικών συναυλιών από διάφορα τμήματα και τάξεις του προγραμμάτισε το Ωδείο «Νεάπολις», οι οποίες και έλαβαν χώρα κατά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο.
Προχθές, βράδυ Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συναυλία αυτού του κύκλου με την ανταπόκριση του κοινού να επιβεβαιώνει την πρωτοβουλία…
Αναλυτικότερα, μετά τη μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσίασε το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής της καθηγήτριας Γιούλης Αραμπατζόγλου την προηγούμενη Τρίτη στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου «Νεάπολις», σειρά είχε το βράδυ του Σαββάτου, αυτήν τη φορά στο κατάμεστο από κόσμο καφέ – μπαρ «Μυροβόλος Άνοιξις», ένα αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο από την τάξη του μοντέρνου τραγουδιού της καθηγήτριας Χριστίνας Λουκίδου.
Σ’ αυτό περιλαμβάνονταν «πολλά γνωστά και αξέχαστα τραγούδια που άφησαν εποχή», όπως αναφερόταν και στο σχετικό πρόγραμμα, ενώ στη συναυλία συμμετείχε και η Χορωδία του Ωδείου «Νεάπολις» με αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι. 
Το δυναμικό «παρών» που έδωσαν φίλοι, γονείς, μαθητές και καθηγητές του ωδείου στο σύνολο της σειράς των μαθητικών συναυλιών, στις οποίες αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό, επιβεβαιώθηκε και από την εικόνα της τελευταίας αυτής εκδήλωσης της διοργάνωσης.
Η ενέργεια και η ζωντάνια των συμμετεχόντων μεταδόθηκαν μέσω της μουσικής σε ένα κοινό που η μόνη περίπτωση να προκαλέσει παρεμβολές στον ήχο ήταν είτε από την επιθυμία του να… τραγουδήσει μαζί με τα παιδιά, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια του αφιερώματος στον Μάνο Χατζιδάκι με τους παρευρισκομένους να σιγοτραγουδούν κομμάτια το «Τώρα που πας στην ξενιτιά» είτε για να ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της τάξης του μοντέρνου τραγουδιού με το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, το οποίο ενέπνευσε αυστηρά… ψιθυριστά σχόλια σαν και το επιβεβαιωτικό «όμορφα δεν είναι;» σε συνδυασμό με καταφατικό νεύμα, αφού τα μάτια και τα αυτιά όλων ήταν προσηλωμένα στη σκηνή.  
Εν κατακλείδι, το Ωδείο «Νεάπολις» όχι μόνο αποχαιρέτισε μία δημιουργική μουσική χρονιά με ιδανικό τρόπο, αλλά έδωσε και την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως να απολαύσουν από κοντά, στην πράξη, τα αποτελέσματά της. 

Λυδία ΕΛΙΟΓΛΟΥ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

Πηγή : http://evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_71769_1.asp