ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

e-kavala.gr - Δημιουργία δύο νέων τμημάτων από το Ωδείο Νεάπολις

Εκτύπωση PDF

tech Η διεύθυνση του Ωδείου Νεάπολις ανακοινώνει στο κοινό της πόλης της Καβάλας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο στην ευρύτερη περιφέρεια, ότι προχώρησε στη δημιουργία δύο νέων τμημάτων τα οποία είναι πλήρως ενταγμένα στα παρεχόμενα προγράμματα σπουδών. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής του Ωδείου Νεάπολις για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας στο χώρο της μουσικής παιδείας.

Το πρώτο τμήμα αφορά το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής το οποίο θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο, εντός του Ωδείου Νεάπολις. Θα διδάξει ο καθηγητής του ωδείου και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου της Κρήτης, Αντρέας Κυρέζογλου. Επιγραμματικά αναφέρεται ότι καλύπτονται οι βασικές έννοιες του εν λόγω αντικειμένου, τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου (πλάτος ταλάντωσης-συχνότητα-χροιά-φάσμα), αναλογικό και ψηφιακό σήμα, αρχές ηχοληψίας (εξοπλισμός-μεθοδολογία-τεχνικές), προγράμματα ηχογράφησης, αναπαραγωγής και ψηφιακής επεξεργασίας σε Η/Υ, και τέλος, ψηφιακή επεξεργασία του ήχου (μίξη, αποθορυβοποίηση, normalize, συμπίεση, εξαγωγή και mastering).

Επίσης, στο πλαίσιο του εν λόγω κύκλου σπουδών διδάσκεται η επεξεργασία και καταγραφή μουσικής σημειογραφίας σε Η/Υ (PC/MAC) στο πρόγραμμα FINALE από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ωδείου “Νεάπολις” Δρ. Χίζαρη Κωνσταντίνο.

prodromidisΤο δεύτερο τμήμα αφορά το όργανο του σαξοφώνου. Κρίνεται εδώ σκόπιμο να αναφερθεί ότι σε συνέχεια του Ν.3773/2009 το σαξόφωνο πλέον είναι αναγνωρισμένο όργανο από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού με πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε τίτλο πτυχίου ή διπλώματος.

Το Ωδείο Νεάπολις προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το τμήμα αυτό να λειτουργήσει νομίμως από αυτή τη χρονιά. Διδάσκων του τμήματος σαξοφώνου θα είναι ο κ. Μπάμπης Προδρομίδης, διπλωματούχος σαξοφώνου με πολυετή παιδαγωγική εμπειρία αλλά και ιδιαιτέρως πλούσια συναυλιακή δραστηριότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Ωδείου Νεάπολις καθημερινώς, και στα τηλέφωνα 2510-243366 και 6972-000104. 

Πηγή: e-kavala.gr