ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Μουσικές ημέρες του Ιουνίου 2015

Εκτύπωση PDF

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ωδείο «Νεάπολις» διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων από τους μαθητές του για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο (Δ/νση:Μικράς Ασίας 56 ) η τελευταία «ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΜΙΚΡΟΙ ΣΟΛΙΣΤΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ», η οποία θα κλείσει τον κύκλο αυτού του είδους των συναυλιών. Πρόκειται για μαθητικές συναυλίες, που έχουν διπλό ρόλο:ο πρώτος ψυχαγωγικός και εκπαιδευτικός, καθώς προς το τέλος της χρονιάς οι μαθητές μας δείχνουν στο κοινό την πρόοδο τους ενώ εξοικειώνονται μ’αυτό,  ο δεύτερος παιδαγωγικός: η συναυλία αυτή λειτουργεί σαν πρόβα generale για τις ετήσιες εξετάσεις που έρχονται σε λίγες ημέρες. Ο θεσμός αυτός αγκαλιάστηκε από γονείς και μαθητές, καθώς τελικά οι προγραμματισμένες «Μουσικές Δευτέρες» αποδείχτηκαν λίγες!

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ» την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 19:30. Στο πρώτο μέρος η τάξη φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια από τους ήρωες της Ντίσνευ. Τη συναυλία θα πλαισιώσουν με τα μεταλλόφωνά τους και τη φωνητική παρουσία τους τα παιδιά από το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής (3-6 χρονών) της υπευθύνου του τμήματος Γιούλης Αραμπατζόγλου . Τις χορογραφίες των λιλιπούτειων μαθητών  έχει επιμεληθεί η Έλενα Κατενίτσεβα. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο καταξιωμένος μουσικός και καθηγητής πιάνου του Ωδείου μας GlenCapra ενώ θα υπάρχει και η συνοδεία της μικρής ορχήστρας του Ωδείου μας. Στο τέλος του πρώτου μέρους οι μικροί μας μαθητές θα παραλάβουν τα αναμνηστικά τους διπλώματα.

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστεί ένα μίνι αφιέρωμα στον «τηλεοπτικό» Χατζιδάκι με τίτλο «7 τραγούδια θα σου πώ». Οι μαθητές της χορωδίας -τάξη Γιάννας Τριποδιανάκη- θα πλαισιωθούν από τη μικρή ορχήστρα του Ωδείου μας τη διδασκαλία της οποίας έχει ο Νίκος Αγάογλου. Μερικά από τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι: «Τα παιδιά του Πειραιά», « Ο Γλάρος», «Καροτσέρι» και άλλα.

Η Τρίτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των «Ελευθέριων 2015» στην παραλία της Καβάλας στο ύψος της «Δωδώνης» στις 20 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00.

Η συναυλία αυτή είναι μία γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου). Τα μουσικά σύνολα που θα συμμετέχουν είναι:

Σύνολο Εγχόρδων: Δ/νση, Γιάννης Κεραμίδης

Κιθαριστικό Σύνολο: Δ/νση,Τάσος Δέλιος

Σύνολο Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής: Δ/νση, Νίκος Μπογιάρης

Χορωδία: Δ/νση, Γιάννα Τριποδιανάκη

Ροκ εργαστήρια: Δ/νση, Ευριπίδης Ταρασίδης.

Στην εν λόγω συναυλία θα βραβευθούν οι μαθητές του Ωδείου μας που απέσπασαν Πανελλήνια Βραβεία.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας και τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» για τη πρόσκληση στο θεσμό των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2015.

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη.

 

Η Δ/ντρια του Ωδείου «Νεάπολις»                                                       Ο Καλλιτεχνικός Δ/ντής

Ελένη Πατσιά-Παυλίδη                                                                           Dr. Κων/νος Θ. Χίζαρης