ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Capra Glen

Εκτύπωση PDF

capraΑν και οι ρίζες του είναι από Αγγλία και Καναδά ο Γκλεν έκανε τα πρώτα του βήματα στο πιάνο στο West Zealand Music School, που βρίσκεται κοντά στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου έζησε ως την εφηβεία του.

Όταν επέστρεψε στην Αγγλία αποφοίτησε από το University of Sussex από όπου πήρε (με έπαινο) και το Master Diploma. Παράλληλα απέκτησε το LTCL από το Trinity College Of Music καθώς και Δίπλωμα από το Guildhall School of Music στο Λονδίνο.

Στα φοιτητικά του χρόνια βραβεύθηκε με το Διεθνές Βραβείο Σύνθεσης, Stockhausen International Composition Prize καθώς επίσης απέσπασε και το βραβείο Mitchell City οf London Educational Foundation Award. Επιπρόσθετα διακρίθηκε ως κορυφαίος φιναλίστ στο Διαγωνισμό Σύνθεσης του Stockhausen International Composition Contest καθώς και στον Διαγωνισμό Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Cornelious Cardew.

Το 2005 του ανατέθηκε η σύνθεση μουσικής για μία από τις εκθέσεις Τέχνης στα πλαίσια του εορτασμού της επαναλειτουργίας του De la Warr Pavillion στην πόλη Bexhill της Αγγλίας.

Το 2009 ήταν μέλος του Αυστριακού Ραδιοφώνου στη Βιέννη της Αυστρίας.

Για δύο δεκαετίες πραγματοποίησε διεθνείς περιοδείες με την ιδιότητα τόσο του πιανίστα όσο και του εξεταστή της ROCKSCHOOL συμπεριλαμβανομένων των χωρών: Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Τσεχία, Δανία, Βουλγαρία, Τουρκία Ελλάδα, Ινδία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά και Κίνα. Ο Γκλεν ανήκει στη Διεθνή Ένωση Εξεταστών της ROCKSCHOOL.

Ο μουσικός του προσανατολισμός περιλαμβάνει σόλο εμφανίσεις, έργα με συνοδείες σε άλλα όργανα όπως βιολί φλάουτο, κιθάρα κτλ., καθώς και έργα μουσικής δωματίου.

Ο Γκλεν ήταν για πολλά χρόνια ο πιανίστας της Χορωδίας Νέων στο Brighton, η οποία συμμετείχε σε φεστιβάλ και της ορχήστρας του Ουράνιου Τόξου( Rainbow Orchestra) . Συνίδρυσε το “Tacet Ensemble” με άλλους μουσικούς του Brighton και είχαν ως έδρα το Πανεπιστήμιο του Sussex. Με τη συγκεκριμένη ορχήστρα έχουν εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και έχουν επιτελέσει σημαντικό κοινωνικό έργο τόσο από πλευράς συναυλιών όσο και σεμιναρίων.

Ο Γκλεν έχει ερμηνεύσει έργα πολλών κλασικών και σύγχρονων συνθετών , που μάλιστα θεωρούνται στυλιστικά «αντίθετοι», όπως οι Paul Carr, Barry Mills, Micheal Finissy, Martin Butler, Jonathan Harvey, Mathew Pollard, Alison Kay καθώς και του Σπύρου Μάζη.

Ο Γκλεν έχει δημοσιεύσει άρθρα που αφορούν τη διδασκαλία στις σελίδες των Πανεπιστημίων του Brighton, Westminister, London University, Roedan School στην Αγγλία.

Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» στην Καβάλα, όπου και ζει με την σύντροφό του, την επίσης καθηγήτρια φωνητικής του ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ», Ελένη Γαλανοπούλου.