ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Η μαθήτρια του Ωδείου «Νεάπολις» Σβετλάνα Μανούκη παίζει στην ορχήστρα MOYSA!!!

Εκτύπωση PDF

19705 10206192453191247 885526576786537924 nΟρχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕUYO, ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους θεσμούς στην ιστορία της συμφωνικής μουσικής, επισκέπτεται για τρίτη φορά τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της συστηματικής συνεργασίας της με το Μέγαρο Μουσικής, και συμπράττει με τη νεοσύστατη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, MOYSA, σε μια γιορτή της μουσικής που «υμνεί το νέο ταλέντο, τη συνεργασία, την αφοσίωση στην τέχνη, τη φιλία και την Ευρώπη που ονειρευτήκαμε», με τα λόγια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΟΜΜΘ κ. Γεώργιου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

Η ΜΟΥSA, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe, αριθμεί 84 μέλη ηλικίας 8 έως 25 ετών από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Λάρισα, την Καβάλα, την Κοζάνη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Κύριοι στόχοι της MOYSA είναι να συμβάλλει στην καλλιτεχνική εξέλιξη ταλαντούχων νέων μουσικών μέσα από συναυλίες, συνεργασίες, σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες που αφορούν στην ορχηστρική τέχνη, καθώς και να αναπτύξει το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης μέσα από καλλιτεχνικές δράσεις εντός και εκτός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το όμορφο αυτό ταξίδι των νέων μουσικών της MOYSA στην τέχνη που υπηρετούν ξεκίνησε με την πρώτη επίσημη εμφάνιση 35 επίλεκτων μελών της στο πλευρό 15 επίλεκτων μελών της EUYO, της κορυφαίας ορχήστρας νέων παγκοσμίως. Σε μια πανηγυρική συναυλία στις 19 Απριλίου, μουσικοί της EUYO και της MOYSA ερμήνευσαν έργα Σκαλκώτα, Strauss και Schubert υπό τη διεύθυνση του Yuri Azevedo, ενός σπουδαίου νεαρού μαέστρου, εκπαιδευμένου στο πλαίσιο του «El Sistema» της Βραζιλίας, που στα 22 μόλις χρόνια του έχει χαρακτηριστεί ως ένας «ανερχόμενος Gustavo Dudamel».  (πηγή:parallaxi)

Η μαθήτρια του Ωδείου μας Σβετλάνα Μανούκη-τάξη βιολιού Γιάννη Κεραμίδη συμμετείχε σε αυτήν την πανηγυρική συναυλία και εμείς της ευχόμαστε και εις ανώτερα!

 

Η Δ/ντρια του Ωδείου «Νεάπολις»

Ελένη Πατσιά-Παυλίδη

 

Ο Καλ/κός Δ/ντής

Δρ. Κων/νος Χίζαρης