ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Εφημερίδα Εβδόμη - Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου

Εκτύπωση PDF

synvasileiadi

"Έλαμψαν" Γιάννης Κεραμίδης και Λάμπης Βασιλειάδης, σε έργα Brahms και Mozart

Το περασμένο Σάββατο στο κινηματοθέατρο Oscar.

Δεν είναι άγνωστο πως πρόκειται για δύο εξαίρετους σολίστ, οι οποίοι απλώς έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, για άλλη μια φορά σε πλαίσιο μιας εκδήλωσης του Ωδείου Νεάπολις

Το ωδείο «Νεάπολις» έδωσε την ευκαιρία στους Καβαλιώτες φιλόμουσους να παρακολουθήσουν ένα ρεσιτάλ – με την έννοια της λέξης – μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο από δυο Καβαλιώτες μουσικούς που πραγματικά κοσμούν την ελληνική μουσική οικογένεια των καιρών μας! Αυτό, το περασμένο σαββατόβραδο στο κινηματοθέατρο «Όσκαρ» όπου εμφανίστηκαν, ο βιολιστής Γιάννης Κεραμίδης και ο πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης.
 
Δεν είναι άγνωστο πως πρόκειται για δυο εξαίρετους σολίστ, οι οποίοι απλώς έδωσαν τα διαπιστευτήρια τους για άλλη μια φορά στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης του ωδείου «Νεάπολις», η οποία τιμήθηκε από αρκετούς ακροατές – ανάμεσα σε αυτούς ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής και ο τέως υπουργός και βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος. 
 
Στη διάρκεια μιας ωραίας βραδιάς, η οποία ικανοποίησε και τους πλέον απαιτητικούς, οι δυο βιρτουόζοι απέδωσαν εντυπωσιακά δυο έργα του Johannes Brahms (Σονάτα Νο. 2 για βιολί και πιάνο, Ορ.100 και Σονάτα Νο. 3 για βιολί και πιάνο, Ορ.108) κι ένα ακόμη του Wolfgang Amadeus Mozart (Σονάτα για βιολί και πιάνο, G-dur KV301).
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκδηλώσεις για το ωδείο «Νεάπολις», συνεχίζονται με τέσσερα μουσικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν ως τα μέσα Ιουνίου. Αναλυτικά:
 
-       Τρίτη 22 Μαϊου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου «Νεάπολις»: Ετήσια μαθητική συναυλία των τάξεων πιάνου, αρμονίου και ποντιακής λύρας, των καθηγητώνΕλένης Πατσιά, Μαρίας Μυλωνίδου, Πάρη Τσίρτση και Παναγιώτη Μαυρίδη.
-       Σάββατο 2 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου «Νεάπολις»:  Ετήσια συναυλία των τάξεων φλάουτου, κλασικής κιθάρας, ακορντεόν και πιάνου, των καθηγητώνΔημήτρη Δοξάκη, Κατερίνας Βελισσάρη, Γιώργου Τσερκέζη, Λυδίας Πετρίδου και Αλίνας Αναστασιάδη.
-       Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου «Νεάπολις»: Ετήσια συναυλία των τάξεων βιολιού και σαξοφώνου, των καθηγητών Γιάννη Κεραμίδη, Μαρίας Ρασιδάκη και Χαράλαμπου Προδρομίδη.
-       Σάββατο 16 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο καφέ μπαρ «Μυροβόλος Άνοιξις»: Μουσικό αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο από την τάξη μοντέρνου τραγουδιού της καθηγήτριας Χριστίνας Λουκίδου. 
Η είσοδος στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.
 
Άγγελος ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ

Πηγή : http://www.evdomi.gr/pub/starcms/repository/static/articles/ar_70738_1.asp