ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Βιογραφικά Σημειώματα

Capra Glen

Εκτύπωση PDF

capraΑν και οι ρίζες του είναι από Αγγλία και Καναδά ο Γκλεν έκανε τα πρώτα του βήματα στο πιάνο στο West Zealand Music School, που βρίσκεται κοντά στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου έζησε ως την εφηβεία του.

Όταν επέστρεψε στην Αγγλία αποφοίτησε από το University of Sussex από όπου πήρε (με έπαινο) και το Master Diploma. Παράλληλα απέκτησε το LTCL από το Trinity College Of Music καθώς και Δίπλωμα από το Guildhall School of Music στο Λονδίνο.

Στα φοιτητικά του χρόνια βραβεύθηκε με το Διεθνές Βραβείο Σύνθεσης, Stockhausen International Composition Prize καθώς επίσης απέσπασε και το βραβείο Mitchell City οf London Educational Foundation Award. Επιπρόσθετα διακρίθηκε ως κορυφαίος φιναλίστ στο Διαγωνισμό Σύνθεσης του Stockhausen International Composition Contest καθώς και στον Διαγωνισμό Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Cornelious Cardew.

Το 2005 του ανατέθηκε η σύνθεση μουσικής για μία από τις εκθέσεις Τέχνης στα πλαίσια του εορτασμού της επαναλειτουργίας του De la Warr Pavillion στην πόλη Bexhill της Αγγλίας.

Το 2009 ήταν μέλος του Αυστριακού Ραδιοφώνου στη Βιέννη της Αυστρίας.

Για δύο δεκαετίες πραγματοποίησε διεθνείς περιοδείες με την ιδιότητα τόσο του πιανίστα όσο και του εξεταστή της ROCKSCHOOL συμπεριλαμβανομένων των χωρών: Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Τσεχία, Δανία, Βουλγαρία, Τουρκία Ελλάδα, Ινδία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά και Κίνα. Ο Γκλεν ανήκει στη Διεθνή Ένωση Εξεταστών της ROCKSCHOOL.

Ο μουσικός του προσανατολισμός περιλαμβάνει σόλο εμφανίσεις, έργα με συνοδείες σε άλλα όργανα όπως βιολί φλάουτο, κιθάρα κτλ., καθώς και έργα μουσικής δωματίου.

Ο Γκλεν ήταν για πολλά χρόνια ο πιανίστας της Χορωδίας Νέων στο Brighton, η οποία συμμετείχε σε φεστιβάλ και της ορχήστρας του Ουράνιου Τόξου( Rainbow Orchestra) . Συνίδρυσε το “Tacet Ensemble” με άλλους μουσικούς του Brighton και είχαν ως έδρα το Πανεπιστήμιο του Sussex. Με τη συγκεκριμένη ορχήστρα έχουν εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και έχουν επιτελέσει σημαντικό κοινωνικό έργο τόσο από πλευράς συναυλιών όσο και σεμιναρίων.

Ο Γκλεν έχει ερμηνεύσει έργα πολλών κλασικών και σύγχρονων συνθετών , που μάλιστα θεωρούνται στυλιστικά «αντίθετοι», όπως οι Paul Carr, Barry Mills, Micheal Finissy, Martin Butler, Jonathan Harvey, Mathew Pollard, Alison Kay καθώς και του Σπύρου Μάζη.

Ο Γκλεν έχει δημοσιεύσει άρθρα που αφορούν τη διδασκαλία στις σελίδες των Πανεπιστημίων του Brighton, Westminister, London University, Roedan School στην Αγγλία.

Διδάσκει πιάνο στο Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» στην Καβάλα, όπου και ζει με την σύντροφό του, την επίσης καθηγήτρια φωνητικής του ωδείου «ΝΕΑΠΟΛΙΣ», Ελένη Γαλανοπούλου.

Αναστασιάδη Αλίνα

Εκτύπωση PDF

Γεννήθηκε το 1977 στο Ερβάν της Αρμενίας.anastasiadi

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία επτά χρονών.

Τελείωσε το Ειδικό Μουσικό Σχολείο του “Tchaikovsky” στο Έρεβαν στην τάξη του Prof. Μ.Μχιταριάν.

Το 1999 αποφοίτησε από την Κρατική Ακαδημία Μουσικής «Κομιτάς» και πήρε το δίπλωμα πιάνου με ειδικότητα μουσικός συναυλίας, σολίστας μουσικού συνόλου δωματίου, συνοδευτής και καθηγήτρια πιάνου με τους καθηγητές Μ.Μχιταριάν και Ν.Γεβορκιάν.

Συνέχισε τις σπουδές της στην ίδια ακαδημία μουσικής στο μεταπτυχιακό τμήμα και το 2001 πήρε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση της ευρωπαïκής μουσικής με ειδίκευση στο πιάνο.

Παράλληλα με τις σπουδές της στην Ακαδημία Μουσικής «Κομιτάς» από το 1998 ως το 2001 δούλευε ώς βοηθός ηχολήπτη στο γραφείο ηχοληψίας στην Ακαδημία Μουσικής.

Το χρονικό διάστημα 1999-2001 εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου στην Ακαδημία Μουσικής «Κομιτάς».

Το 2002 ήρθε στην Ελλάδα.

Το διάστημα 2005-2009 εργάστηκε ως αναπληρώτρια καθηγήτρια πιάνου στα Μουσικά Σχολεία Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης.

Από το 2009 είναι διορισμένη καθηγήτρια στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας και διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Επίσης εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο «Νεάπολις» Καβάλας.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστας και ως συνοδευτής σε συναυλίες στην Αρμενία, Γεωργία και Ελλάδα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους καθηγητές, όπως Γ.Αïραπετιάν (Ρωσία), Σ.Ναβασαρντιάν (Αρμενία), Γ.Κιοσαγιάν (ΗΠΑ) και έχει αποσπάσει επαινετικές κριτικές.

Βασιλειάδης Νίκος

Εκτύπωση PDF

Ο  Νίκος Βασιλειάδης γόνος του Αθανάσιου Βασιλειάδη γεννήθηκε το 1980 και ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τη μουσική.vasileiadis

Το 2013 απέκτησε δίπλωμα φλάουτου από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και είναι κάτοχος πτυχίου φυγής.

Έχει εργαστεί ως καθηγητής φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Ωδείο «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» Καβάλας και συμμετέχει τόσο ως σολίστ όσο και σε σύνολα στις εκδηλώσεις του Ωδείου. 

Σελίδα 1 από 4