ΩΔΕΙΟ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΚΑΒΑΛΑΣ

Βιογραφικά Σημειώματα

Κεραμίδης Ιωάννης

Εκτύπωση PDF

Ο Ιωάννης Κεραμίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1979.keramidis

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 6 ετών στο Δημοτικό Ωδειο Καβάλας στην τάξη βιολιού του Χρ. Βλάχου.

Το 1998 εγκαταστάθηκε στην Καρλσρούη της Γερμανίας παρακολουθώντας μαθήματα δίπλα στον διακεκριμένο καθηγητή του βιολιού Στέλιο Καφαντάρη για τέσσερα χρόνια.

Το 2002 εισάγεται στην Ανώτατη Κρατική Μουσική Σχολή του Τρόσσινγκεν Γερμανίας (Staatliche Hochschule für Musik Trossingen) στην τάξη του Prof. Rudolf Rampf ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο σολιστικο και μουσικοπαιδαγωγικό τμήμα, λαμβάνoντας τον τίτλο του «Διπλωματούχου Καθηγητή Βιολιού».

Το 2007 συνεχίζει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό τμήμα της ίδιας Σχολής στην κατεύθυνση «Μουσική Δωματίου» με την Prof. Kamilla Schatz αποφοιτώντας το 2009. Κατά το διάστημα των σπουδών του παρακολούθησε MASTER CLASSES με τους Albrecht Breuninger (Γερμανία), Ara Malikian (Αρμενία), Eugene Sarbu (Ρουμανία), Guinka Guikskova (Βουλγαρία), Gorjan Kosuta (Σλοβενία) και Riza Yildiz (Τουρκία).

Το 2005 ιδρύει το «Streicher Quarttet Astris» (κουαρτέτο εγχόρδών), δίνοντας συναυλίες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, ερμηνεύοντας κυρίως έργα της κλασσικής εποχής.

Την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ως σολίστ και ως μέλος ensemble μουσικής δωματίου σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Σκωτία και Ελλάδα.

Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές δίδαξε βιολί στη Μουσική Σχολή του Haussach για δύο χρόνια.

Το 2009 συνέπραξε με την ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την όπερα του R. Wagner «Tannhaeuser».

Το 2011 σε συνεργασία με τον πιανίστα Λάμπη Βασιλειάδη παρουσίασαν ένα κύκλο συναυλιών Μουσικής Δωματίου με σονάτες για βιολί και πιάνο ενώ παραλληλα είναι μελος του κουιντετου “Tango-Tango”.

Από το 2010 εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα διδάσκει βιολί στο Ωδείο Νεάπολις στην Καβάλα.

Μαθητες του εχουν βραβευτει σε πανελληνιους διαγωνισμούς.

Μαστιχίδου Γαλάτεια

Εκτύπωση PDF

Η Γαλάτεια Μαστιχίδου γεννήθηκε το 1984 στην Καβάλα.mastixidou

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο κλασικό τραγούδι (Δημοτικό Ωδείο Καβάλας) με καθηγήτρια την Καρατζά Μαρία και συνέχισε στην Τεργέστη της Ιταλίας όπου και αποφοίτησε με τον τίτλο της σοπράνο σπίντο από την Ακαδημία “GIUSEPE TARTINI”.

Συγκεκριμένα ειδικεύθηκε στη διδασκαλία και στη συναυλιακή απόδοση του λυρικού τραγουδιού. Έχει συμπράξει με πολλούς μουσικούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Δεκέμβριος 2016 – Φωνητικά για το παγκοσμίου φήμης μουσικό γκρουπ ‘’Rhapsody of Fire’’, Trieste, Ιταλία
 • Νοέμβριος 2016 - Λυρικό Κονσέρτο (σολίστ) – Teatro Metropolitano Astra , San Donà di Piave, Ιταλία
 • Μάιος 2016 – Concerto ‘G.Puccini’’ (σολίστ) – Messe Westfalenhalle, Γερμανία
 • Δεκέμβριος 2015 – Οπερα Suor Angelica (Suor Angelica) – Teatro Barbarigo,Padova, Ιταλία
 • Ιούνιος 2015 – ΛυρικόΚονσέρτο ‘’ Una Notte all’ Opera’’ (σολίστ) - , Chiesa di San Giovanni, Lucca, Ιταλία
 • Μάιος 2015 – ΛυρικόΚονσέρτο (σολίστ) – Chiessa Greca San Nicolò, Trieste, Ιταλία
 • Απρίλιος 2015 – ΛυρικόΚονσέρτο ‘’ Arie di musica da camera’’ (σολίστ) – Aula Magna, Trieste, Ιταλία
 • Φεβρουάριος 2015 – Cavalleria Rusticana (Santuzza) – Teatro Verdi Sala Ridotto, Trieste, Ιταλία
 • Οκτώβριος 2014 – Τουρνέ Συναυλιών (σολίστ) με την συμμετοχή της χορωδίας της ορθόδοξης Σέρβικης εκκλησίας της Τεργέστης - Σερβία, Σλοβενία, Κροατία
 • Μάρτιος 2014 – Φιλανθρωπικό Αντικαρκινικό Γκαλά (σολίστ) - Νομαρχία, Καβάλα, Ελλάδα
 • Ιανουάριος 2013 – Πρωτοχρονιάτικο Κονσέρτο (σολίστ) – Teatro Malibran, Venezia, Ιταλία
 • 2008 – Λυρικό Κονσέρτο (σολίστ) – Βιβλιοθήκη, Καβάλα, Ελλάδα
 • 2007 –Συμμετοχή στην όπερα Nozze Di Figaro (χορωδός), Νομαρχία, Καβάλα, Ελλάδα

Μπαξεβάνη Ελπίδα

Εκτύπωση PDF

baxevaniΗ Ελπίδα Μπαξεβάνη γεννήθηκε στην Καβάλα. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω στο πιάνο τις οποίες ολοκλήρωσε  με βαθμό «Άριστα». Το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση του πιάνου με καθηγήτρια την κ. Βίνια Τσόπελα. Επίσης κατέχει πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με πιανίστες διεθνούς φήμης όπως: DanielePetralia, LiliaBoyajieva, ,Δημήτρη Τουφεξή, Παύλο Δημητριάδη κ.α. όπως και σε σεμινάρια Μουσικής Παιδαγωγικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εργάζεται στα μουσικά σχολεία ως αναπληρώτρια καθηγήτρια πιάνου, στο ωδείο «Νεάπολις» ως καθηγήτρια πιάνου αλλά και ως συνοδός στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της πάνω στο αντικείμενο «Διδακτική της Μουσικής» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σελίδα 3 από 4